Recondiționare completă
Reabilitarea unei piscine nefolosite de mult timp se face în două pași esențiali:
1. Refacerea și curățarea pereților, pentru a reda piscinei un aspect impecabil și o funcționalitate optimă.
2. Înlocuirea echipamentelor vechi cu componente moderne, mai eficiente, durabile și ușor de întreținut.
Astfel, piscina ta capătă un nou început, pregătită pentru multe veri de relaxare!


Reparația piscinei se realizează în funcție de problemele apărute de-a lungul timpului, dar și atunci când dorești să schimbi aspectul general al piscinei.
Pentru recondiționarea completă, folosim liner (foaie armată) – o membrană din PVC-P, cu o grosime între 1,35 și 1,60 mm, recunoscută pentru capacitatea de impermeabilizare, elasticitate, rezistență și aspectul modern și estetic pe care îl oferă piscinei.
Avantajul major este că, folosind același material, impermeabilizăm și finisăm piscina în același timp, oferind astfel garanție totală pentru rezultat.

Reparațiile la piscină devin inevitabile la un moment dat, fie că ne dorim sau nu, deoarece piscina poate fi afectată de variațiile de temperatură, ciclurile de îngheț-dezgheț, dar și de fisuri în gresie, liner sau alte materiale de finisaj.
Intervențiile pot fi necesare atât la nivel vizibil – mozaic, liner, plăci ceramice, skimmere, iluminat, duze și alte componente exterioare care necesită reparații sau înlocuire – cât și la nivel invizibil – conducte, piese îngropate, cabluri, cameră tehnică etc.
Piscina se poate deteriora în timp nu doar din cauza uzurii naturale, ci și din cauza utilizării incorecte a substanțelor chimice, care pot provoca daune ireversibile finisajului.
Impermeabilizarea completă a piscinei
Când o piscină pierde apă, fie într-o cantitate mică, fie mai mare, este recomandat ca problema să fie rezolvată cât mai repede.
Cu cât trece mai mult timp, cu atât reparația va fi mai complicată și mai costisitoare.
O piscină poate pierde apă din mai multe cauze, însă cele mai frecvente sunt:
• Probleme la unul dintre elementele sistemului de filtrare
• Infiltrarea apei prin pereții sau structura bazinului

De ce pierde piscina apă?
Pierderile de apă pot apărea din cauza unor accesorii ale piscinei, precum țevile, skimmerele sau din cauza unei defecțiuni la pompă ori sistemul de filtrare.
În astfel de cazuri, pierderea este de obicei de câțiva centimetri, iar nivelul apei se stabilizează la un moment dat. Dacă problema este cauzată de conducte, intervenția este mai complexă, deoarece necesită spargerea pardoselii pentru acces. Soluția constă, de regulă, în repararea sau înlocuirea elementului defect.
Dacă testele de presiune au fost efectuate și s-a constatat că nu există scurgeri în instalație, este posibil ca problema să fie la structura piscinei (vasul). În aceste cazuri, pierderea de apă este mult mai mare, iar piscina se poate chiar goli complet. Fisurile sau scurgerile din vas pot avea diverse cauze și necesită o intervenție specializată.

Metode de impermeabilizare a piscinelor
Odată ce s-a stabilit că soluția pentru a opri pierderile de apă este impermeabilizarea piscinei, lucrarea se poate realiza în mai multe moduri, folosind materiale diferite.
Cele mai comune trei metode de impermeabilizare a unei piscine sunt:
Impermeabilizarea piscinei cu liner din PVC armat
Impermeabilizarea piscinei cu mozaic
Impermeabilizarea piscinei cu plăci ceramice (gresie/faianta)

Indiferent dacă piscina ta are probleme sau pur și simplu vrei să o renovezi, noi avem soluția potrivită pentru tine.